Το φαγητό, για κάποιους είναι απλώς ένα μέσο επιβίωσης ενώ για άλλους είναι μια σημαντική απόλαυση. Αν ανήκετε στη δεύτερη κατηγορία, τότε μπορείτε να συνεχίσετε να διαβάζετε παρακάτω. Άλλωστε, αν σας αρέσει να εξερευνείτε νέους γευστικούς συνδυασμούς και είστε ανοιχτοί στο να δοκιμάζετε νέες κουζίνες τότε θα γνωρίζετε πως το ρόφημα με το οποίο συνοδεύεται το γεύμα σας παίζει πολύ σημαντικό ρόλο.

Οι πιο Ιδανικοί Συνδυασμοί Φαγητού και Ποτού που θα σας Ταξιδέψουν Γευστικά

Μια από τις πιο κλασικές επιλογές ποτού που συνήθως επιλέγουμε για τη συνοδεία ενός γεύματος, είναι το κρασί. Άλλωστε η νοστιμιά που κρύβει ένα ποιοτικό ποτήρι κρασί είναι αναμφισβήτητα μοναδική. Σε περίπτωση που και εσείς έχετε αναρωτηθεί ποιοι είναι πιο ιδανικοί συνδυασμοί φαγητού και ποτού, αλλά και ποια είναι τα κρασιά που πρέπει να έχετε πάντα στη κάβα σας, είστε στο σωστό μέρος.

 

Παρακάτω θα ανακαλύψουμε μαζί ποια κρασιά ταιριάζουν με το κάθε γεύμα, ώστε να είστε πάντα σε θέση να δημιουργήσετε το πιο νόστιμο γεύμα. 

 

Κόκκινο κρασί

 Ιδανικοί Συνδυασμοί Φαγητού και Ποτού - Κόκκινο Κρασί

To κόκκινο κρασί είναι ίσως ένα από τα πιο σημαντικά κρασιά που πρέπει να έχει ο κάθε άνθρωπος στη κάβα του. Το Κτήμα Κώστα Λαζαρίδη Château Julia Αγιωργίτικο, μπορεί να είναι μια πολύ καλή επιλογή για όσους προτιμούν το ξηρό κρασί. Το κόκκινο κρασί ταιριάζει άψογα με μαγειρευτό, κοκκινιστό φαγητό, όπως επίσης συνοδεύει ευχάριστα και διάφορα κρεατικά, όπως είναι το αρνί, το κατσίκι αλλά και το χοιρινό. Σε περίπτωση που σας αρέσει να δοκιμάζετε πιο πικάντικα γεύματα, καλό θα είναι να τα συνοδεύεται με ένα πλούσιο, σε αρώματα και γεύσεις, κόκκινο κρασί. Επίσης, αν αναρωτιέστε ποιο γλυκό μπορεί να συνδυαστεί άρτια με το κόκκινο κρασί, η απάντηση είναι η σοκολάτα.

 

Λευκό κρασί 

Ιδανικοί Συνδυασμοί Φαγητού και Ποτού - Λευκό Κρασί

Στη συνέχεια, ένα ακόμα κρασί που παίζει πρωταγωνιστικό ρόλο στη κάβα του σπιτιού μας, είναι το λευκό κρασί. Μπορείτε να ανακαλύψετε μια μεγάλη ποικιλία σε λευκά κρασιά, όπως είναι το Cloudy Bay Sauvignon Blanc Λευκός που έχει τις ρίζες του από τη Νέα Ζηλανδία, και ταιριάζει άψογα με πικάντικο και Ταϊλανδέζικο φαγητό. Επίσης, σίγουρα θα γνωρίζετε πως το λευκό κρασί δημιουργεί έναν άψογο συνδυασμό με τα θαλασσινά, τα ψαρικά αλλά και τα όστρακα, ειδικά αν σερβιριστεί στη σωστή θερμοκρασία. Σε περίπτωση που δεν γνωρίζετε με τι να συνοδεύσετε το λευκό κρέας, τότε είναι καλό να γνωρίζετε πως το λευκό κρασί είναι η ιδανική επιλογή. Αν ενδιαφέρεστε να συνοδεύσετε ένα γλυκό, τότε το λευκό κρασί θα σας βγάλει ξανά ασπροπρόσωπους, καθώς είναι ο ιδανικός γευστικός συνδυασμός με ένα σιροπιαστό γλυκό.

 

Ροζέ κρασί

Ιδανικοί Συνδυασμοί Φαγητού και Ποτού - Ροζέ Κρασί

Τέλος, ένα ακόμα είδος κρασιού το οποίο είναι ιδιαίτερα αγαπητό τους καλοκαιρινούς μήνες, είναι το ροζέ κρασί. Το Clos Montblanc Cava Rose Brut Ροζέ, αποτελεί μια ιδανική επιλογή για όσους λατρεύουν τα φρουτώδη κρασιά με επίγευση φράουλας. Με τι μπορείτε να συνδιάσετε ένα ποτήρι ροζέ κρασί; για αρχή μπορείτε να ταιριάξετε άψογα ένα λαδερό φαγητό ή ένα πιάτο με ζυμαρικά. Φυσικά, αν πρόκειται για ένα γλυκό ροζέ κρασί, τότε μπορείτε να το σερβίρετε με ένα γλυκό που περιέχει φρούτα και ελαφριά κρέμα.

Αφήστε μια απάντηση