Το Blend Του Speyside Που Ταιριάζει Με Όλα

Το Speyside είναι μία από τις πιο απομακρυσμένες περιοχές των Highlands και εκτείνεται γύρω από τον ποταμό Spey. Είναι η μεγαλύτερη περιοχή παραγωγής ουίσκι παγκοσμίως και υπεύθυνη για το 70% όλων των σκωτσέζικων ουίσκι.

«Εννοείται ότι είμαι προκατειλημμένος, αλλά θεωρώ ότι το σκοτσέζικο ουίσκι είναι το καλύτερο ποτό. Για μένα, το καλό ουίσκι πρέπει να είναι αρκετά απλό, για να είναι προσιτό, αλλά και αρκετά πολύπλοκο, για να ταιριάζει με ο,τι κι αν συνδυαστεί σε ένα ποτό. Το Copper Dog είναι ένα ουίσκι που έχει αυτή την ευελιξία και την προσαρμοστικότητα. Προσφέρουμε στους καταναλωτές ένα ποτό που αποφασίζουν εκείνοι πώς θέλουν να απολαύσουν, ενώ εμείς τους μιλάμε για την ιστορία και τον τόπο καταγωγής του blend. Πίνοντάς το, αντιλαμβάνεσαι την ποικιλία γεύσεων που χρησιμοποιούνται στο Speyside, όπως μεταξύ άλλων δροσερό μήλο, ζουμερά εσπεριδοειδή, αποξηραμένα φρούτα, βανίλια και αρωματικά μπαχαρικά. Για μένα, το Copper Dog εκπροσωπεί πραγματικά την περιοχή.» Stuart Morrison, Master Blender του Copper Dog.

Online Αγορά

Η Ιστορία Του Copper Dog

Τα παλιά χρόνια, οι εργαζόμενοι στα αποστακτήρια έβαζαν να πιουν κρυφά ένα ποτό χρησιμοποιώντας ένα “copper dog”, έναν χάλκινο σωλήνα κρυμμένο μέσα στο μπατζάκι του παντελονιού τους. Αυτοί οι παμπόνηροι τύποι του Speyside αποτέλεσαν την έμπνευση για αυτό το μοναδικό blend με τα οκτώ single malt whiskey που παντρεύονται αργά σε παλαιωμένα δρύινα βαρέλια. Ένα ευκολόπιοτο σκοτσέζικο ουίσκι με αρώματα ώριμων φρούτων και διακριτική πικάντικη επίγευση. Παρασκευάστηκε για πρώτη φορά στο ξενοδοχείο Craigellachie.

Το Craigellachie Hotel

Η ιδέα για το Copper Dog γεννήθηκε στο ξενοδοχείο Craigellachie που βρίσκεται στην καρδιά του Speyside.

Στην pub του ξενοδοχείου, που χτίστηκε το 1893, σύχναζαν ντόπιοι εργαζόμενοι σε αποστακτήρια, καθώς και επισκέπτες των Highlands που συνήθιζαν να διηγούνται τις ιστορίες τους, καθώς και ιστορίες για τα «copper dog» και το λαθρεμπόριο.

Αντλώντας έμπνευση από αυτές τις ιστορίες, η pub του ξενοδοχείου ονομάστηκε Copper Dog, για να παραπέμπει στην παρασκευή του ομώνυμου ουίσκι.

Ας κάνουμε το ουίσκι μοντέρνο. Ένα ποτό αντάξιο των υπόλοιπων σπουδαίων εξαγωγών τέχνης της Μεγάλης Βρετανίας, όπως ο κινηματογράφος, η μόδα και η μουσική.

Δείτε επίσης: Γνωρίστε το Johnnie Walker Blue Label Timorous Beasties Limited Edition Ουίσκι

Γευστικές και Αρωματικές Νότες

Αναμειγνύονται τουλάχιστον οκτώ single malt ουίσκι, όπως μεταξύ άλλων roseisle, inchgower & knockando. το blend παντρεύεται στο speyside για 3 μήνες μέσα σε επαναχρησιμοποιημένα βαρέλια, αποκτώντας τελικά νότες καραμελωμένου μήλου, μούρων, εσπεριδοειδών, μήλου, αχλαδιού και μπαχαρικών.

Πώς Πίνεται

Ο καλύτερος τρόπος να απολαύσετε το Copper Dog είναι όπως σας αρέσει! Ωστόσο παρακάτω θα βρείτε ορισμένα από τα αγαπημένα μας σερβιρίσματα.

  1. Copper Highball – Copper Dog, Ginger Ale & Bitters Δαμάσκηνου Apple Dog – Copper Dog & Φρέσκος Χυμός Μήλου
  2. Old Fashioned
  3. Copper Dog & Πορτοκάλι
  4. Copper Dog & Tonic
  5. Copper Dog & Cola

Copper Dog Ουίσκι 700ml

Αφήστε μια απάντηση