Το κρασί είναι ένα ποτό γνωστό ήδη από την Αρχαία Ελλάδα, ως το ποτό του γλεντιού και της ευχαρίστησης. Ακόμη και σήμερα, η σημαντικότητα και ο συμβολισμός του κρασιού δεν απέχει από τα αρχαία χρόνια, καθώς ένα ποτήρι κρασί, μπορεί να συνοδεύσει με τον καλύτερο τρόπο, ένα δείπνο με φίλους και να χαρίσει κέφι και ζωντάνια. Η νοστιμιά, η ωρίμανση και η καλή ποιότητα του κρασιού, είναι από τους πιο σημαντικούς παράγοντες για την απόλαυση του συγκεκριμένου ποτού είτε είστε μόνοι, είτε με παρέα.

Αν είστε λάτρεις του κρασιού, θα γνωρίζετε πως πολλά Ελληνικά κρασιά, κατέχουν άξια μια ξεχωριστή θέση και είναι γνωστά σε πολλά μέρη του πλανήτη. Σε περίπτωση αναρωτιέστε και αναζητάτε τα καλύτερα Ελληνικά κρασιά, που ξεχωρίζουν στο είδος τους και προσφέρουν υπέροχο άρωμα και γεύση, είστε στο κατάλληλο μέρος.

Παρακάτω θα ανακαλύψουμε μαζί τα πιο Εκλεκτά Ελληνικά κρασιά από το Wine Outlet, που αξίζουν μια θέση στην κάβα του σπιτιού σας.

 Ελληνικά κρασιά - κόκκινο κρασί

Κόκκινα Κρασιά

Τα κόκκινα ξηρά κρασιά, είναι το είδος το οποίο δεν μπορεί να λείπει από κάθε κάβα, που φιλοξενεί μεγάλη ποικιλία οινών. Είναι το κρασί, που καταναλώνεται πιο ευχάριστα, κατά τους χειμερινούς μήνες καθώς ζεσταίνει με το ιδιαίτερο άρωμα και την γεύση του, όπως επίσης είναι αναμφισβήτητα, το κατάλληλο συνοδευτικό ενός νόστιμου γεύματος. Το κόκκινο ξηρό κρασί La Tour Μελάς, ξεχωρίζει και υπόσχεται ένα συναρπαστικό ταξίδι γεύσης, μονάχα μέσα από ένα ποτήρι ερυθρού οίνου. Επίσης, δεν πρέπει να ξεχνάμε το αγαπημένο σε όλους Αγιωργίτικο κρασί και πιο συγκεκριμένα το παλαιωμένο Αγιωργίτικο, από το κτήμα Κώστα Λαζαρίδη. Μια δοκιμή αμέσως θα σας πείσει για την υπέροχη επίγευση κόκκινων φρούτων, την ξεκάθαρη νότα κανέλας και δρυός.

Ελληνικά κρασιά - ροζέ κρασί

Ροζέ Κρασιά

Είστε λάτρεις των κρασιών με επίγευση φρούτων, απαλή υφή και γεύση που προσφέρει δροσιά και φρεσκάδα; Αν ναι, τότε δεν πρέπει με τίποτα να λείψει από την κάβα σας η μεγάλη ποικιλία των Ελληνικών Ροζέ κρασιών. Το κρασί Αμπελώνες Αντωνοπούλου ‘Αδολη Γης Ροζέ, προσφέρει μέσα από μια γουλιά, ένα μεγάλο γευστικό ταξίδι με το άρωμα ενός περίπλοκου φρουτοχυμού. Όπως επίσης το ροζέ κρασί Κτήμα Γεροβασιλείου Ξινόμαυρο, προσφέρει τόσο με το χρώμα του όσο με την γεύση και το άρωμά του, την απόλυτη εμπειρία Ροζέ κρασιού. Προτιμήστε τα ροζέ κρασιά, για την συνοδεία ενός ελαφρού γεύματος και λευκών σαλτσών, όπως επίσης μην διστάσετε να τα γευτείτε και μόνα τους με την συνοδεία ενός πλατώ τυριών. 

Ελληνικά κρασιά - λευκό κρασί

Λευκά Κρασιά

Τα λευκά κρασιά, όπως προδίδει και η ίδια η ονομασία, δεν έχουν ούτε κόκκινο, ούτε ροζέ χρώμα, είναι σχεδόν διαφανή με μια ελαφριά απόχρωση κίτρινου χρώματος. Σίγουρα, τα λευκά κρασιά σερβίρονται σε συγκεκριμένη θερμοκρασία για να είναι ακόμα πιο δροσερά και απολαυστικά. Είναι ιδανικά για τους καλοκαιρινούς μήνες και συνοδεύουν ευχάριστα, ελαφρά γεύματα, όπως τα θαλασσινά ή το λευκό κρέας. Σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να λείπει από την κάβα του σπιτιού σας, το Samos Grand Cru, καθώς φημίζεται για τα γλυκά αρώματα που περιλαμβάνει και μπορεί να καταναλωθεί μόνο του. Επίσης, το Santo Wines Ασύρτικο Grande Reserve, κατέχοντας, μια από τις πιο υψηλές θέσεις στην ποικιλία λευκών κρασιών, θα σας σαγηνεύσει με το άρωμα του και η γεύση του θα σας ταξιδέψει στον τόπο προέλευσης του, την Σαντορίνη.

Αφήστε μια απάντηση