Οι αμπελώνες του Ολύμπου μας δίνουν τη Ραψάνη, ένα χαρακτηριστικό ελληνικό κόκκινο κρασί. Το ιδιαίτερο χαρμάνι του, συνδυάζει το Σταυρωτό, το Κρασάτο και το άγριο Ξινόμαυρο, με αποτέλεσμα ένα μοναδικό κρασί για το καθημερινό σας τραπέζι.
Προέλευση: Δυτικές πλαγιές του Ολύμπου με υψόμετρο 300-600 μέτρα, στη νομοθετημένη ζώνη Προστατευόμενη Ονομασία Προέλευσης Ραψάνης.
Έδαφος: Αμμοαργιλοπηλώδες και αμμοπηλώδες
Τρύγος: Τέλη Σεπτεμβρίου
Ποικιλιακή Σύνθεση: Οι ελληνικές ποικιλίες Κρασάτο, Ξινόμαυρο και Σταυρωτό.
Κατηγορία: Προστατευόμενη Ονομασία Προέλευσης Ραψάνη
Οινοποίηση: Μακρές προζυμωτικές εκχυλίσεις με έντονους αερισμούς για την εκμετάλλευση του φαινολικού και αρωματικού δυναμικού των συνοποιημένων ποικιλιών.
Παλαίωση: Για 6 μήνες σε δρύινα γαλλικά βαρέλια με σύνθεση 60% καινούριων, μεσαίου καψίματος από δάση με μικρόκοκκο πορώδες και 40% βαρελιών δεύτερης ή και τρίτης χρήσης. Στη συνέχεια, αναγωγική παλαίωση στη φιάλη του για τουλάχιστον 6 μήνες πριν την έξοδό του στην αγορά.
Χαρακτήρας: Βαθύ κόκκινο χρώμα με ρουμπινί ανταύγειες. Συνδυασμός από φρουτώδεις (βατόμουρο, φραγκοστάφυλο και κεράσι) και φυτικούς χαρακτήρες (πολτό ελιάς και τομάτας) με νότες μπαχαρικών και βανίλιας. Κομψό, διακρίνεται για τις μαλακές τανίνες, την οξύτητα και το μεστό σώμα του, στοιχεία που συνδυάζονται με τα παραδοσιακά φαγητά της ελληνικής κουζίνας.
Πρόταση σερβιρίσματος: Σερβίρεται στους 18°C.
Αξιολογήσεις
Δεν υπάρχει καμία αξιολόγηση ακόμη.