Το καλοκαίρι έφτασε επιτέλους, ή σχεδόν έφτασε και εμείς έχουμε μπει ήδη σε καλοκαιρινή διάθεση. Μια διάθεση που συνδέεται άμεσα με την χαλάρωση, ακόμη και αν δουλεύουμε. Περισσότερο από ποτέ, φέτος το καλοκαίρι ψάχνουμε για κρασιά που εντυπωσιάζουν με την ενέργεια και την φινέτσα τους. Θέλουμε ένα κρασί που να μας δροσίζει με τα αρώματα και την γεύση του. Το κλειδί στην επιλογή του καλοκαιρινού κρασιού είναι να είναι οικονομικό και ταυτόχρονα υψηλής ποιότητας με προσωπικότητα. Αγαπημένο μας κρασί για το καλοκαίρι είναι το Οινογένεσις Σκέρτσο Λευκός Ημίξηρος. Αυτό το λευκό κρασί προσφέρει υπέροχα φρουτώδη αρώματα και μια αναζωογονητική οξύτητα. Είναι ιδανικό για να το συνδυάσετε με σαλάτες και ελαφριά πιάτα θαλασσινών.

Κρασί και Ηλιοβασίλεμα

Εκτός από τα λευκά κρασιά, υπάρχουν και τα ροζέ, που στο παρελθόν δεν ήταν τόσο δημοφιλή. Πλέον αυτό έχει αλλάξει και η δημοτικότητα τους έχει ανέβει κυρίως τους καλοκαιρινούς μήνες. Μπορούμε πλέον να πίνουμε ένα διαφορετικό ροζέ κρασί κάθε μέρα αφού υπάρχει μια τεράστια ποικιλία απο ροζέ κρασιά που μπορούμε να δοκιμάσουμε. Ηρθε η στιγμή να γνωρίσουμε και το Κτήμα Χαρλαύτη Saumon Ροζέ και να κολλήσουμε μαζί του. Θα το βρούμε σε κανονικό, σε magnum μέγεθος αλλά και σε Jeroboam για να μην νιώσουμε ποτέ διψασμένοι τα ζεστά μεσημέρια του καλοκαιριού. Ένα άλλο οικονομικό στολίδι είναι το Κτήμα Τσέλεπου Δρυόπη Ροζέ, ένα ροζέ από Αγιωργίτικο, το οποίο είναι μια ευχάριστη συνοδεία για το barbecue αλλά και τα ψάρια σας.

Και φυσικά, το καλοκαίρι δεν πίνουμε αποκλειστικά λευκό ή ροζέ κρασί. Χρειαζόμαστε και τα κόκκινα κρασιά που πίνουμε με τα καλοκαιρινά μας barbecue. Αγαπημένο μας κόκκινο κρασί είναι το Κτήμα ΑΛΦΑ Syrah Χελώνες, ένα εκλεκτό ελληνικό Syrah, με τα τυπικά αρώματα της ποικιλίας και με μεγάλη διάρκεια, που συνοδεύει επάξια τις πιο ξεχωριστές κρεατοφαγίες. Δώστε σε αυτό το κρασί μια ελαφριά ψύξη και χρόνο να αναπνεύσει και απολαύστε τα μοναδικά του αρώματα.

κρασί καλοκαίρι σαντορίνη

Για το τέλος αφήσαμε τα αφρώδη κρασιά. Μετά από μια μεγάλη καλοκαιρινή ημέρα, όταν φτάνετε στο σπίτι δεν υπάρχει μεγαλύτερη απόλαυση από ένα δροσερό ντους και ένα δροσερό αφρώδες κρασί. Εμάς μας αρέσει ιδιαίτερα το Κυρ Γιάννη Παράγκα Αφρώδης Λευκός, ένα ζωντανό, φρέσκο, με υψηλή οξύτητα λευκό κρασί και αίσθηση γλυκύτητας που αφήνει μία ιδιαίτερα ευχάριστη και μακρά επίγευση. Φέτος, απελευθερωθείτε και νιώστε την αύρα της καλοκαιρινής περιπέτειας με σύμμαχο σας το Κτήμα Χατζηγεωργίου Moscato D’ifestia, με απαλά αρώματα λευκών λουλουδιών. Μια φέτα γρέιπφρουτ και λίγη σόδα το καθιστά ένα αναζωογονητικό κοκτέιλ. Για κάτι πιο πολυτελές που ταιριάζει με πιο πλούσια πιάτα, η καλύτερη επιλογή είναι ένα ροζέ από Pinot Noir όπως το Laurent Perrier Cuvee Rose Brut, ένα εξαιρετικό αφρώδες κρασί με επίμονες λεπτές φυσαλίδες και αρώματα από κόκκινα φρούτα.

Αγοράστε τώρα τα αγαπημένα σας κρασιά online για να είστε προετοιμασμένοι για τις ζεστές μέρες που έρχονται. Και να θυμάστε ότι η πρώτη γουλιά από ένα νέο κρασί είναι κάθε φορά μια μοναδική εμπειρία.

κρασιά και καλοκαίρι

Αφήστε μια απάντηση