Το Sauvignon Blanc από το Κτήμα Αβαντίς είναι ένα εξαιρετικό δείγμα για το πώς μια γαλλική ποικιλία μπορεί να διαμορφωθεί και να εξελιχθεί επί ελληνικού εδάφους. Ο οινοποιός χρησιμοποίησε την οινοποιητική «μέθοδο» battonage δηλαδή την προζυμωτική κρυοεκχύλιση ώστε να αναδειχθεί η αρωματική παλέτα της ποικιλίας. Κίτρινο χρώμα με πράσινες ανταύγειες, πολύ έντονα αρώματα λεμονόχορτου, λαίμ, εξωτικών φρούτων. «Έκρηξη» φρούτων στο στόμα και δροσιστική οξύτητα θα σας κάνουν να το επιλέξετε ξανά και ξανά με κλειστά μάτια. Γιατί είναι μοναδικό δείγμα οινοποίησης σε μια τέτοια ποικιλία. Δοκιμάστε το και θα μας θυμηθείτε!
Ποικιλία: Sauvignon Blanc
Προέλευση: Μύτικας Ληλαντίο, Εύβοια
Τρύγος: 2014
Πρόταση σερβιρίσματος: Η ιδανική θερμοκρασία σερβιρίσματος είναι στους 10°-13°C.
Geohatzi –
πολύ καλό Sauvignon Blanc