Πώς Να Χρησιμοποιήσετε ένα Ανοιγμένο Κρασί;

Πολλές φορές ανοίγουμε ένα κρασί αλλά δεν το καταναλώνουμε όλο. Είτε γιατί έχουμε πετάξει το φελλό, είτε έχουν μείνει ανοιγμένα μπουκάλια από κάποιο πάρτι. Βέβαια ένα μισό-χρησιμοποιημένο μπουκάλι Pinot Noir μπορεί να είναι σχεδόν ακατόρθωτο, αλλά ναι συμβαίνει.

Λοιπόν, πώς μπορεί κανείς να αντιμετωπίσει το περισσευούμενο κρασί; Αν σκέφτεσαι απλά να το πετάξετε στα σκουπίδια τότε ίσως έχετε χάσει το μυαλό σας. Υπάρχουν τρόποι που μπορείτε να το χρησιμοποιήσετε χωρίς να χάσετε πολύτιμο υγρό.

Χρησιμοποιήστε το ως βαφή

Έχετε ξανά χρησιμοποιήσει στο παρελθόν κόκκινο κρασί ως βαφή; Η αδέξιοι ανάμεσά μας ίσως να λένε “Ναι, έχω αλλά δεν το ήθελα”. Αν δεν έχετε χύσει ποτέ κρασί στο χαλί σας, τότε ίσως να μην γνωρίζετε πόσο δύσκολος λεκές είναι. Επομένως αν το σκεφτούμε υπέρ μας τότε μπορούμε να καταλάβουμε πόσο θαυμάσια είναι η χρωστική ενός κρασιού.

Ζεστάνετε το κόκκινο κρασί που έχει απομείνει σε ένα δοχείο, τοποθετήστε το ύφασμα μέσα και ανακατέψτε για 10 λεπτά. Αφαιρέστε το ύφασμα μέσα στο νερό μέχρι το βρασμό, αφήστε το να κρυώσει και ξεπλύνετε με νερό. Και θα έχετε ένα ολοκαίνουργιο κόκκινο μπλουζάκι.

Δείτε επίσης: Ετικέτα: Η Ταυτότητα του Κρασιού και Πως Να Την Διαβάσουμε

Φτιάξτε Εντομοαπωθητικά

Κάποιοι από εμάς βρίσκουμε πολύ συχνά έντομα πάνω στα μήλα, τις μπανάνες ή στα άλλα φρούτα μας. Η λύση είναι μόνο μια! Χρησιμοποιήστε το κρασί που σας έχει απομείνει ως δόλωμα.

Τι θα χρειαστείτε:

  • Ενα μπολ
  • Σελοτέιπ
  • Κόκκινο κρασί
  • Μεμβράνη
  • Οδοντογλυφίδες

Γεμίστε το μπολ σας με κρασί μέχρι τη μέση. Καλύψτε το με μεμβράνη. Κολλήστε την ταινία γύρω από το μπολ για να ασφαλίσετε την μεμβράνη. Κάντε 15-20 τρύπες πάνω από την μεμβράνη με μια οδοντογλυφίδα. Βεβαιωθείτε ότι οι τρύπες δεν είναι πολύ μικρές για να μπορέσουν τα έντομα να μπουν μέσα, αλλά όχι και πολύ μεγάλες ώστε να μπορούν να ξεφύγουν.

Κάντε μια μάσκα προσώπου κατά της γήρανσης

Κρασί; στο πρόσωπό μου; Λοιπόν, γιατί όχι; Είναι αρωματικό και έχει αντιοξειδωτικά. Μια μάσκα προσώπου με βάση το κρασί, όχι μόνο επιδιορθώνει το δέρμα που έχει υποστεί βλάβη από τον ήλιο, αλλά αποβάλλει και τους ρύπους.

Συστατικά:

  • 1/4 φλιτζάνι κρασί
  • 1/4 φλιτζάνι με λευκή άργυλο
  • 1 κουταλιά της σούπας οργανικό αλεύρι βρώμης

Ανακατέψτε όλα τα συστατικά μαζί. Εφαρμόστε στο πρόσωπό σας και μην ξεχάσετε το λαιμό! Μετά από 10 λεπτά, ξεπλύνετε με ζεστό νερό.

Χρησιμοποιήστε το Λευκό Κρασί ως Απολυμαντικό

Ναι, σας λέμε να χρησιμοποιήσετε τα καλά λευκά κρασία ως απολυμαντικό. Όχι, δεν είμαστε τρελοί. Και ναι, υπάρχει απόδειξη γι’ αυτό. Σύμφωνα με τον επιστήμονα τροφίμων του Oregon Mark Daeschel, το λευκό κρασί σκοτώνει τα μικρόβια – ακόμη και εκείνα που προκαλούν δηλητηρίαση όπως το E. coli και τη σαλμονέλα.

Επίσης, το μείγμα της αλκοόλης και της οξύτητας βοηθά στην απομάκρυνση των λεκέδων και αποτελεί μια καλύτερη εναλλακτική λύση για τη χρήση τυποποιημένων καθαριστικών, τα οποία συνήθως έχουν σκληρές χημικές ουσίες. Την επόμενη φορά που θα καθαρίζετε τους πάγκους ή τους νεροχύτες σας, θυμηθείτε το λευκό κρασί που έχει απομείνει και θα αφήσετε το κανονικό σας καθαριστικό στο ράφι.

Αν θέλετε να διατηρήσετε το κρασί σας, εδώ είναι μια έξυπνη λύση: Βάλτε το σε μια θήκη για παγάκια, 10 με 12 κύβους αποδίδουν ένα φλιτζάνι κρασί, κάτι που θα σας φανεί χρήσιμο όταν μαγειρεύεται.

Έτσι, στο απίθανο σενάριο ότι τυχαίνει να έχετε αφήσει κρασί στο μπουκάλι, δεν υπάρχει δικαιολογία για να μην Χρησιμοποιήσετε ένα Ανοιγμένο Κρασί!

Αφήστε μια απάντηση