Η γιορτή του Αγίου Βαλεντίνου είναι η μέρα των ερωτευμένων. Όλα τα ζευγάρια στον κόσμο γιορτάζουν προσφέροντας στους αγαπημένους λουλούδια, σοκολάτες και αρκουδάκια κάθε μορφής, για να δείξουν με τον πιο κλασικό τρόπο την αγάπη τους. 

Κρασιά που Δεν Πρέπει να Λείπουν από το Δείπνο του Αγίου Βαλεντίνου

Η αλήθεια είναι πως πολλοί αντιτίθενται προς μια τέτοια παράδοση και θεωρούν πως δεν αξίζει ο υπερκαταναλωτισμός για μια μονάχα μέρα, καθώς ο έρωτας δεν πρέπει να γιορτάζετε μια φορά το χρόνο, αλλά κάθε μέρα ξεχωριστά. Σε όποια κατηγορία και αν ανήκετε είναι όμορφο να δείξετε στο ταίρι σας την αγάπη και το νοιάξιμο σας. 

 

Ένας ξεχωριστός και όμορφος τρόπος για να γιορτάσετε αυτή τη μέρα του Αγίου Βαλεντίνου, είναι να οργανώσετε ένα δείπνο για δύο, στο σπίτι σας. Ένα νόστιμο γεύμα και ένα ακόμα πιο υπέροχο κρασί αρκούν για να περάσετε μια αξέχαστη μέρα. 

 

Εμείς είμαστε εδώ για να σας βοηθήσουμε και να σας κατευθύνουμε στο να επιλέξετε το πιο υπέροχο κρασί για αυτή την ερωτεύσιμη και ξεχωριστή μέρα του χρόνου.

 

Ένα νόστιμο αφρώδες κρασί

Κρασιά για το δείπνο του Αγίου Βαλεντίνου - Αφρώδης οίνος

Μια επιλογή που σίγουρα είναι ιδανική για ένα δείπνο του Αγίου Βαλεντίνου, είναι ένα νόστιμο αφρώδες κρασί, είτε λευκό είτε ροζέ, ανάλογα με το μενού που έχετε επιλέξει. Συνήθως τα αφρώδη κρασιά είναι ανάλαφρα και νόστιμα και συνοδεύουν υπέροχα μια πιατέλα τυριών ή ένα ελαφρύ γεύμα. Μια πολύ καλή επιλογή είναι το Billecart-Salmon Brut Rose, που προσφέρει φρουτώδη γεύση και ταξιδεύει εκείνον που το δοκιμάζει. Φυσικά το ροζέ αφρώδες κρασί ταιριάζει άψογα με το επιδόρπιο, όπως είναι οι φράουλες με επικάλυψη σοκολάτας.

 

Μία σαμπάνια 

 

Φυσικά ένα κρασί που έχει αναμφισβήτητα πρωταγωνιστική θέση στο τραπέζι του Αγίου Βαλεντίνου, είναι η σαμπάνια, το κρασί του εντυπωσιασμού και του έρωτα. Ενδύκνειται για ένα ελαφρύ δείπνο και συνδυάζεται υπέροχα με γλυκά και τυριά. Το Armand De Brignac Brut Champagne Λευκός, είναι μια από τις πιο ιδιαίτερες και πολυτελείς σαμπάνιες και είναι κατάλληλες για ιδιαίτερες περιστάσεις. Χαρίζει μεστό και πολύπλοκο άρωμά με επίγευση της Armand de Brignac στον ουρανίσκο. Η υφή της είναι απολαυστικά κρεμώδης με εκπληκτικό βάθος και μεταξένιο “τελείωμα” που διαρκεί.

 

Ένα κόκκινο κρασί

Κρασιά για το δείπνο του Αγίου Βαλεντίνου - Κόκκινο κρασί

Φυσικά δεν μπορεί να λείπει από αυτή τη λίστα, ένα νόστιμο κόκκινο κρασί που αποτελεί μια κλασική επιλογή για κάθε δείπνο. Ταιριάζει ιδιαίτερα με ένα νόστιμο γεύμα που περιλαμβάνει κόκκινο κρέας. Το κόκκινο κρασί Αμπελόεις Gold Ερυθρός είναι ένα ιδιαίτερο πικάντικο κόκκινο κρασί με πολύπλοκες νότες που θα χαρίσουν μια αξέχαστη επίγευση. 

 

Ένα λευκό κρασί 

Κρασιά για το δείπνο του Αγίου Βαλεντίνου - Λευκό κρασί

Τέλος, δεν γίνεται να λείπει από τη λίστα ένα λευκό κρασί, καθώς είναι πάντοτε μια κλασσική και πεντανόστιμη επιλογή που μπορεί να συνοδέψει κάθε ελαφρύ γεύμα και κυρίως τα λευκά κρέατα, τα θαλασσινά και τα ψαρικά. Αν προτιμάτε τα γλυκά κρασιά, το Bodegas Hidalgo Pedro Ximenez Triana Sherry είναι η καλύτερη επιλογή για εσάς, καθώς έχει μια παχύρευστη υφή που το διαφοροποιεί από οτιδήποτε άλλο στο είδος του και επίσης μπορεί να γίνει το τέλειο “σιρόπι” πάνω από ένα δροσερό παγωτό. 

Αφήστε μια απάντηση