Εξαιρετικό Κρασί Χατζηδάκη Μαυροτράγανο
Γνωρίστε τη γηγενή και σχεδόν εξαφανισμένη ερυθρή ποικιλία της Σαντορίνης Μαυροτράγανο.
Τύπος κρασιού: Ερυθρός ξηρός οίνος.
Ποικιλιακή σύνθεση: Μαυροτράγανο 90% και Μαντηλαριά 10%.
Προέλευση: Νότιο και ανατολικό τμήμα Σαντορίνης με υψόμετρο 100 με 250 μέτρα.
Οινοποίηση: Κλασική οινοποίηση. Αρχικά γίνεται εκχύλιση των συστατικών της ρώγας για 20 μέρες. Η διάρκεια της αλκοολικής ζύμωσης είναι 15 μέρες. Παραμονή του κρασιού με τις οινολάσπες για 35 μέρες για να εκδηλωθεί η μηλογαλακτική ζύμωση.
Παλαίωση: 7 χρόνια
Χαρακτήρας: Κόκκινο έντονο χρώμα. Νότες ξύλου που συνδυάζονται με ευχάριστο μπουκέτο. Μαλακό με στρογγυλές τανίνες.
Πρόταση σερβιρίσματος: Σερβίρεται στους 14 με 16°C και ταιριάζει με κυνήγι και κόκκινα κρέατα.
Αντώνης Νικ –
Ειναι ενα ιδιαιτερο κρασι με πολυ πλουσια αρωματα
Αντώνης Σταυρινός –
Πάρα πολύ ωραίο κρασί που αξίζει να δοκιμάσετε!!!