Γιατί να μην αποθηκεύετε το κρασί μετά το άνοιγμα; Γιατί το να είναι κάποιος επινοητικός όταν πρόκειται για τα τρόφιμα που απομένουν και να τα μετατρέπει γεύμα για την επόμενη μέρα μπορεί να δουλέψει αλλά όταν πρόκειται για τα καλά κρασία, τα υπολείμματα είναι ένα τελείως διαφορετικό ζήτημα. Αν έχετε βρεθεί στη θέση να πείτε […]
Η σωστή θερμοκρασία σερβιρίσματος του Merlot μπορεί να αυξήσει την απόλαυση της γεύσης και των αρωμάτων του. Όμως ποια είναι η σωστή θερμοκρασία σερβιρίσματος του Merlot; Όπως και τα άλλα κόκκινα κρασιά, το Merlot εξελίσσει τα αρώματα του κάτω από μια θερμότερη θερμοκρασία σερβιρίσματος σε σχέση με τα λευκά κρασιά, επιτρέποντάς σας να απολαύσετε τις […]
Το κρασί είναι πολλά πράγματα για πολλούς ανθρώπους. Είναι ένα πάθος, μια σταδιοδρομία, ένα χόμπι, ένα ποτό, η συνοδεία ενός γεύματος, μια επένδυση ή απλά ένας τρόπος διασκέδασης. Ανεξάρτητα από το πώς βλέπετε το κρασί, υπάρχει πάντα κάτι νέο για όλους να μάθουν γύρω από την σωστή δοκιμή του κρασιού. Αυτό το άρθρο θα σας […]
Θέλετε να επιλέγετε πάντα το καλύτερο κρασί; Επαναλάβετε μετά από μένα: Το κρασί είναι τροφή! Οι περισσότεροι από εμάς αναζητούμε μια εύκολη φόρμουλα για την επιλογή των καλύτερων κρασιών. Αναζητούμε στο διαδίκτυο, σε βιβλία ή περιοδικά σχετικά με τα καλά κρασιά για να βρούμε μια απάντηση. Αλλά η προσπάθεια μας αυτή μάλλον δεν οδηγεί πουθενά […]
Η δοκιμή ενός κρασιού πολλές φορές περιγράφεται με βάση τα διάφορα χαρακτηριστικά της γεύσης του. Ένα κρασί, θα έχετε ακούσει πολλές φορές να χαρακτηρίζεται ως ξηρό, ημίγλυκο, γλυκό, με γεμάτο η ελαφρύ σώμα, με υψηλές τανίνες, με νότες δρυός, ή για κρασιά που θυμίζουν εξωτικά φρούτα. Αλλά πρίν φτάσουμε στα χαρακτηριστικά των κρασιών θα πρέπει […]
Το κρασί και το τυρί καταναλώνονται μαζί εδώ και πολλούς αιώνες ανά την υφήλιο, θεωρείται από τις μεγαλύτερες απολάυσεις αν δημιουργηθεί ο κατάλληλος συνδυασμός. Όπως και οι υπόλοιποι συνδυασμοί φαγητού και κρασιού, με κάποιους βασικούς κανόνες μπορούν να μας οδηγήσουν σε ένα απολαυστικό ταξίδι γεύσεων. Η υφή, η οξύτητα, τα λιπαρά και οι τανίνες είναι […]
Έχουμε όλοι παρατηρήσει μια λίστα με ακριβά κρασιά σε ένα εστιατόριο ή μια κάβα και υπάρχουν κρασιά που κοστίζουν περισσότερο από κάποια άλλα. Ποια είναι τα αίτια αυτής της ανισότητας ως προς την τιμή; Είναι μια σκέψη που όλοι μας έχουμε κάνει και δεν μπορούμε να βρούμε μια σαφή απάντηση. Κι όμως, παρακάτω μπορείτε να […]
Υπάρχει μια πεποίθηση ότι τα λευκά κρασιά θα πρέπει να σερβίρονται ελαφρώς δροσερά ενώ τα κόκκινα κρασιά πάντα σε θερμοκρασία δωματίου. Κάτι τέτοιο φαίνεται να έχει νόημα αλλά δεν είναι απαραιτήτως αλήθεια. Επειδή η θερμοκρασία που σερβίρετε το κρασί επηρεάζει σημαντικά τη γεύση του, η εκμάθηση μερικών βασικών οδηγιών θα ενισχύσει την απόλαυσή του. Η […]
Μια εξήγηση και ένας πλήρης οδηγός για όλα τα διαφορετικά μεγέθη ενός μπουκαλιού κρασιού και οι ονομασίες τους όπως Magnum και Jeroboam! Γιατί το μέγεθος έχει σημασία…! Κι αν νομίζετε ότι το μέγεθος των μπουκαλιών είναι μια τυχαία επιλογή, μάλλον κάνετε λάθος. Υπάρχει μεγάλη ιστορία πίσω από τα σχήματα των μπουκαλιών και σημαντικές λεπτομέρειες για […]
Η Ελλάδα είναι μια σύγχρονη και ταυτόχρονα πολύ παραδοσιακή χώρα στην παραγωγή κρασιού με την φήμη ότι αποτελεί το λίκνο της ευρωπαϊκής αμπελοκαλλιέργειας. Λόγω των αμέτρητων εκτάσεων που απλώνονται σε κάθε γεωγραφικό πλάτος και μήκος, η ποικιλομορφία και το στυλ της κάθε ποικιλίας δίνει εξαιρετικής ποιότητας κρασιά. Μερικές ποικιλίες καλλιεργούνται με σύγχρονα και διεθνώς προσανατολισμένα […]